MISSION STATEMENT. EEN PRAKTIJKBOEK VOOR STRATEGISCHE DOELBEPALING.


Auteur(s): Sebastian Desmidt, Aimé Heene
Redactie:
Volume: 172 p.
Bestelnummer: 203 104 006
Uitgavejaar: 2010
ISBN: 978 90 4860 709 9

Mission StatementBeschrijving:

Mission statements kunnen veel meer zijn dan een poster aan de muur. Het vergt echter kennis van zaken om een goed mission statement te ontwikkelen en te kneden tot een waardevol managementinstrument. Dit praktijkboek vormt de katalysator die zowel private als social profit organisaties moet toelaten om de toegevoegde waarde van hun mission statement in twaalf doelgerichte stappen te maximaliseren. Elk van deze stappen bespreekt een essentieel onderdeel van het mission statementformulerings-, implementatie- en communicatieproces en vertaalt deze in praktijkgerichte werkbladen. Sleutelwoorden hierbij zijn: academisch onderbouwd, hoge praktijkgerichtheid, flexibiliteit en diepgaande strategische analyse.


Dr. Sebastian Desmidt is verbonden als post-doctoraal onderzoeker aan de Hogeschool Gent en Universiteit Gent. Zijn onderzoekswerk spitst zich toe op de effectiviteit en implementatie van strategisch managementinstrumenten. Sebastian Desmidt publiceerde reeds in diverse (inter)nationale tijdschriften en is co-auteur van het handboek Strategie en organisatie van publieke organisaties. Hij verzorgt het vak Strategisch management in diverse opleidingen.

Prof. dr. Heene is doctor in de pedagogische wetenschappen en licentiaat in management. Hij is hoogleraar aan de Universiteit Gent. Hij doceert strategisch management voor ondernemingen en publieke organisaties aan de Universiteit Gent en andere universiteiten in binnen- en buitenland. Prof. Heene realiseerde talrijke (Nederlandstalige) publicaties inzake theorie en praktijk van strategisch management voor kleine en middelgrote ondernemingen. 

Inhoudstafel:

Tabellen | Figuren
Introductie

1. Het concept 'mission statement'
2. Mission statements: een praktijkgerichte aanpak
3. Het mission statementformuleringsproces voorbereiden
4. Het formuleren van een mission statement
5. Het mission statement daadkrachtig implementeren
6. Het mission statement effectief en efficiënt communiceren

Uitgebreide inhoudstafel: klik hier


Referenties
Bijlage


BESTELLING "MISSION STATEMENT"

Naam

Functie

Organisatie

Straat

Postnr./Gemeente

Telefoon

Fax

Email

B.T.W.-nummer


(Voor bestellingen uit het buitenland zal BTW worden aangerekend indien het BTW-nummer niet werd ingevuld)

bestelt exemplaren van het "MISSION STATEMENT. EEN PRAKTIJKBOEK VOOR STRATEGISCHE DOELBEPALING " tegen de normale winkelprijs van 20.75 EURO per stuk (exclusief verpakkings- en verzendingskosten : 6 EURO voor het binnenland, 12 EURO voor het buitenland).
Alle vermelde prijzen zijn EXCLUSIEF BTW.

Prijs per stuk voor een bestelling van ten minste 10 stuks : 19 EURO (+ verpakkings- en verzendingskosten) ; voor 20 stuks : 18.00 EURO (+ verpakkings- en verzendingskosten) ; voor 50 stuks : 17 EURO (+ verpakkings- en verzendingskosten). Alle vermelde prijzen zijn EXCLUSIEF BTW.

Ik zal het boek ontvangen na betaling van de factuur.